Иштван Корели е нов претседател на ВАКО Европа

339

Иштван Корели е избран за нов претседател на ВАКО Европа на Конгресот што се одржа во Будимпешта, Унгарија, каде што се одржува Светскиот куп во кик бокс.

Корели досега беше вршител на должноста.

Нашата делегација ја предводи претседателот на Кик бок маитаи федерацијата на Македноија, Дејан Митровски-Урко и Драган Атансовски, генерален секретар на Федрацијата.