ИБФ објави задолжителен предизвикувач за Сол Алварез

Неприкосновениот светски шампион во супер средна категорија во неговата следна борба треба да се соочи со задолжителниот предизвикувач на ИБФ, Вилијам Скал.

https://twitter.com/IntBoxingNews/status/1790503913881252116

Ова го потврдија и промоторите на Кубанецот кој живее во Германија, АГОН спортс, кои изјавија дека боксерските тимови добиле рок од четири недели да преговараат.

Скал (31) ја заслужи позицијата задолжителен предизвикувач во летото 2022 година во борба против рускиот боксер Евгени Шведенко.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО