Хени и Гарсија се откажаа од настанот во Лас Вегас – се селат во Њујорк

Девин Хејни (31-0) и Рајан Гарсија (24-1) го променија нивниот првичен план за борба за светската титула на ВБЦ во супер-перо категорија, но, за среќа, овој пат прилагодувањето е козметичко и не го доведува настанот во прашање на 20 април. Оскар де ла Хоја објави дека галата нема да се одржи во Лас Вегас како што првично беше планирано, туку ќе се одржи во Баркли центарот во Бруклин, Њујорк.

Едно од најжешките ривалства во годината ќе се случи за точно два месеци, а очекувањата веќе се големи.

Победникот од овој меч ќе се бори со Шандор Мартин бидејќи задолжителниот предизвикувач на ВБЦ се согласи да чека поради финансискиот потенцијал на овој меч.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО