Каратистите викендов ќе настапат на Балканското првенство за сениори во Подгорица

Македонија ќе настапи со 21 каратист на Балканското првенство за сениори во Подгорица, Црна Гора, од утре до недела.

Макеоднија ќе је преставуваат:

-50 кг Теодора Цветковска
-50 кг Михаела Мишовска
-50 кг Марија Петковска
-55 кг Симона Заборска
-61 кг Викторија Јовановска
-61 кг Вероника Костовска
-61 кг Јована Мицовска
-68 кг Ангела Мојсовска

-60 кг Вахик Весели
-67 кг Емил Павлов
-67 кг Давид Петков
-67 кг Димитар Лозаноски
-75 кг Петар Заборски
-75 кг Михајлов Љупче
-75 кг Мурсел Мисини
-84 кг Петар Спасеновски
-84 кг Витомир Трајковски
+ 84 кг Данило Божовиќ
+84 кг Вегим Мурати

Машки кумите тим (Хаџи Кимов, Мијахлов, Мисини, Павлов, Спасеновски, Трајковски, Заборски)
Женски кумите тим (Јовановска, Костовска, Мојсовска, Заборска)

На Балканското ќе настапат 275 каратисти со 298 натпреварувачки влезови од 13 држави.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО