Хамзат Чимаев: Моите вештини се многу подобри од шампионот на УФЦ, Шон Стрикленд

Хамзат Чимаев смета дека е подобар од шампионот на УФЦ во средна категорија, Шон Стрикленд.

Во борбата број 1, Чимаев (12-0 ММА, 6-0 УФЦ) се среќава со поранешниот шампион во полусредна категорија Камару Усман (20-3 ММА, 15-2 УФЦ) во саботнaтa конасловна борба на УФЦ 294 во Абу Даби. .

Чимаев претходно тренираше со Стрикленд (28-5 ММА, 15-5 УФЦ), но не гледа ништо да го загрижува. Го почитува борбениот дух на Стрикленд, но се гледа себеси како далеку надмоќен во сите аспекти.

„Го соборив, го држев, го задавив, го удрив“, изјави Чимаев на новинарите на Медиа ден. „Ги направив сите овие работи, така што не гледам ништо посебно во тоа. Во суштина, тој е борец на борецот. Ако го погледнете, тој е како американски каубој, како од филмовите. Таков човек е тој“.

„Но, заедно ја завршивме нашата работа во теретана и ако ми се понуди, ако можам да се борам со него за појасот, тоа е она што ќе го направам. Јас заработувам пари, го добивам појасот, не ми пречи. Мислам дека ако не споредите нивото на вештина, јас сум ниво над него. Јас сум во сосема поинаква стратосфера од него. Значи, тој не е закана за мене, но е добро момче, добар борец и сум подготвен да се борам со секого“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО