Хамзат Чимаев го предизвика Леон Едвардс

79

Чеченската ѕвезда Хамзат Чимаев го предизвика Леон Едвардс.

Од неодамна познато е дека Камару Усман може да отсуствува следната година. Усман се уште не е опоравен од повредата на раката и има проблеми со тетивата. Неприкосновениот шампион не е подготвен да ризикува и нема да се врати доколку не е 100 отсто подготвен.

Ова значи дека можеби ќе треба да се креира привремен наслов во категоријата. Едвардс имаше планови да се бори за титулата со Усман во август, но очигледно тоа нема да се случи. Чимаев и Леон треба да се борат, но нивната битка не успеа 3 пати.

„Борз“ е подготвен да влезе во кафезот со Леон и тоа го напиша на Твитер.

„Леон Едвардс, да се бориме“, напиша Чимаев на социјалните мрежи.