Хамза Шираз го нокаутира поранешниот предизвикувач за светската титула во 1 рунда (ВИДЕО)

Хамза Шираз (19-0) изгледа e поподготвен за борба за светска титула во средна категорија, откако за помалку од една рунда го нокаутира поранешниот предизвикувач Лиjам Смит (25-5-1).

Смит се најде на подот рано во мечот, а додека изгледаше дека може безбедно да продолжи да се бори, кратко време подоцна се најде во втор нокдаун, кратко пред да завршат трите минути од аголот беше фрлена белата крпа, затоа што Шираз тргнаво нов силен напад, со цел да го заврши за миг.

24-годишниот Британец на тој начин ја освои сребрената титула на ВБЦ и британскиот појас во средна категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО