Хабиб ја прекина соработката со обложувалниците кои го спонзорираа Игл ФЦ: Коцката го уништува семејството (ВИДЕО)

Легендарниот ММА борец Хабиб Нурмагомедов ја заврши кариерата во октомври 2020 година.

По завршувањето на кариерата, Орелот остана во спортот. Тој е тренер на своите роднини и пријатели кои налетуваат на врвот на најголемите ММА организации во светот, а самиот ја основал организацијата ФК Орел.

EFC се развива многу добро. Хабиб веќе донесе многу познати имиња во своите редови и има доста силни спонзори во компании кои доаѓаат од целиот свет.

Хабиб, меѓутоа, ги одбил сите понуди за рекламирање на обложувалниците. Иако има огромни пари во играта, тој не сака да зема пари од религиозни причини и во својата промоција да види реклама за обложувалници.

„Имаме многу добри спонзори со кои соработуваме. Не ни требаат обложувалници“, ја започна приказната Хабиб и продолжи:

„За мене коцкањето е поопасно од алкохолот и мислам дека е поголем грев да се рекламираат обложувалниците отколку алкохолот. Тие уништуваат семејства. Знаете колку млади се коцкаат и стануваат зависни. Цели семејства се уништени поради тоа.
„Добро знаете дека тоа е сериозна зависност. Тоа е исто како дрога. Би било исто како сега да рекламирам дрога овде. За мене тие двајца се на исто ниво.

Нему не му е важно што губи стотици илјади долари.

„Знам дека добро плаќаат. Другите промоции им ги земаат парите, стануваат главни спонзори и ништо друго не им треба. Нема да одиме во таа насока. Се грижиме што ќе и дадеме на нашата публика“.

“Ние само сакаме да го промовираме спортот. Не сакам луѓето да не гледаат и да гледаат реклами за алкохол или обложувалници. Тоа ми е многу важно. Не сакам никој да дознае за обложувалница преку мојата промоција. да отидеш таму и да станеш зависник е многу важно“, рече Хабиб.

Да потсетиме, Хабиб ја заврши кариерата како непоразен шампион на УФЦ (29-0), а сега до врвот како тренер ги води Ислам Махачев, Усман и Умар Нурмагомедов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО