Головкин го срози поранешниот тренер

Генади Головкин со исмејување го прифати обвинението на неговиот поранешен тренер, Абел Санчез, за ​​нивната разделба. Тренерот ја обвини казакстанската боксерска ѕвезда за алчност. Според американските медиуми, причината за колапсот на победничкиот дует е хонорарот на тренерот.

Санчез даде неколку интервјуа во кои разделбата ја поистовети кога татко го губи синот.

„Многу разговаравме за татко и син“, рече Головкин и продолжи:„Сето тоа е игра на Абел. Негова линија на однесување. Многу убаво знам што се случи. Нема смисла да ги коментирам зборовите на Абел“.

Головкин веќе ќе тренира со поранешниот тренер Владимир Кличко – Џонатан Банкс.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО