Го споредија Фјури – Вајт со „Ролс Ројс“ без бензин

208

Многу интересна споредба е направена во врска со претстојната гала вечер на 23 април на стадионот Вембли. Пред 90.000 гледачи Тајсон Фјури ќе ја брани титулата на ВБЦ во тешка категорија против Дилиен Вајт. Сепак, многу очекуваниот натпревар беше проследен со, благо кажано, слаби пресметки за загревање.

Во нив нема ниту едно посериозно име, а во оваа група можеме да го вклучиме и онаа на братот на Тајсон – Томи Фјури. Тој ќе се сретне со Полјакот Даниел Бочјански, што исто така го опишуваат како „несериозен натпревар“.

Тимот на „Кралот на Ромите“ истакна дека огромните средства што ќе одат во главната битка, во износ од 41 милион долари, ги оставиле со врзани раце на списокот за загревање. Ова е причината што во него нема многу сериозни имиња.

Во врска со ова, менаџерот на Ентони Џошуа, Еди Херн, ја искористи ситуацијата за да ги критикува своите колеги. Тој ја опиша гала вечерта како настан со шлаг на тортата, но за жал и самата торта е невкусна.

„Она што ќе го видиме е навистина спектакуларен крај на програмата. Фјири – Вајт вреди за парите. Но, ако ги погледнеме другите средби, тоа е како да си купил Ролс Ројс, но да немаш пари за бензин. Ако купам билет, ќе сакам да видам се и да уживам, додека оваа ситуација е поинаква“, изјави Херн.

Тој го нападна и Френк Ворен.

„Секој ќе разбереше да кажеше точно и јасно – немам пари за добри натпревари, надвор од Фјури – Вајт. Се обиде да ги избриша работите, објаснувајќи ни дека загревањето е добро затоа што е исто. Френк, никој не слушнал за овие момчиња“, избувна промоторот.