Зелено светло за уште една УФЦ гала вечер

196

Висенте Луке ќе има мала предност во однос на Белал Мохамед за претстојниот главен меч на УФЦ на ЕСПН 34. Тие ќе се соочат во Лас Вегас во полусредна категорија.

Бразилецот се покажа дека е 220 грама потежок од противникот кога застана на вагата. Двајцата успешно го поминаа последниот тест пред да влезат во октагонот. Луке ги закова стрелките на 77,56 килограми, а заедно со Мохамед покажаа одлична форма и дадоа надеж дека ќе бидеме сведоци на спектакл во недела наутро.

Во средната категорија Кајо Борало и Гаџи Омаргаџиев имаат апсолутно идентична тежина. И двајцата ја поминаа минималната граница на категоријата, влегувајќи во битка со 84,37 килограми.

ГЛАВНА КАРТА

Средна категорија: Висенте Луке (77,56) – Белал Мохамед (77,34)

Средна категорија: Кајо Борало (84,37) – Гаџи Омаргаџиев (84,37)

Средна категорија: Мигел Баеза (77,56) – Андре Фиљо (77,56)

Категорија петел, жени: Мира Силва (61,69) – Јанан Ву (61,69)

Категорија на перо: Пат Сабатини (66,23) – Ти Џеј Ларами (66,00)

Полусредна категорија: Мунир Лазез (77,56) – Анжер Луса (77,56)