Го дисквалификуваа Еди Алаврез

146

Големиот кам-бек на Еди Алварез заврши со скандал. Поранешната суперѕвезда на УФЦ е дисквалификувана во мечот со Јури Лапикус на ОНЕ на ТНТ 1.

Сите очекуваа дека Алварез ќе го добие главниот меч на вечерта во Сингапур, по 20 месеци надвор од кафезот.

Сепак, судијата на борбата ги сметаше неговите удари за недопустливи, откако Лапикус го грабна задниот дел од главата.

Еди почна да трепка и забележа соборување.

Само една минута по почетокот на првата рунда, ударите се редеа еден по друг кон вториот на ранг-листата.

Лапикус ја сврте главата, а судијата пресуди дека последователните удари на партер се забранети.

Алварез воопшто не се согласи дека се надвор од правилата. Откако неговиот противник покажа дека не може да продолжи, му покажа црвен картон и го дисквалификува.

Резултатот од средбата и одлуката предизвикаа бурни реакции кај навивачите. Почнаа да се произнесуваат и професионалните борци.

„Еди покажа дека сепак е најдобар. Апсурдна дисквалификација“, напиша Камару Усман на Твитер.