„Гази Баба“ влезе во календарот на ВКФ!

 

KK Tigar

На 28 март во Скопје ќе се одржи голем меѓународен турнир „Гази Баба 2015“ во организација на КК Тигар. Ова ќе биде девето издание на турнирот.

На турнирот се очекува да настапат околу 700 каратисти од 10-тина земји во кати и борби во сите возрасни категории.

plakat gazi baba 1

Ќе нагласиме дека  ова е единствениот турнир од нашата земја што е влезен во календарот на Светската карате федерација (ВКФ) и ќе биде пренесуван преку лајф стрим на интернет. Турнирот е влезен во календарот Словенечката репрезентација и ќе им послужи за критериумски избор на репрезентациите. Свое присуство највува силната репрезентација на Турција.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО