Гарсија и Галвао со по две злата од Европското првенство во БЏЏ 2015!

galvao-gabi

Европското првенство во бразилско џиу – џицу на ИБЏЏФ/IBJJF се одржа во Лисабон, Португалија, при што промовираше многу шампиони, но двајца ги собраа овациите на публиката. Едниот е Андре Галвао, а другиот е од женската дивизија – Габи Гарсија. И двајцата освоија по два златни медали.

 Откако победи во среднотешка категорија и го зеде црниот појас од Атос, Галвао го победи и Игор Силва во апсолутна категорија и се искачи на подиумот по втор пат. По победата, Галвао радоста ја искажа на социјалните мрежи.

 „Му благодарам на Бога, се помина без проблеми. Во апсолутна категорија направив четири сабмишани од 4 средби. Се чувствувам навистина добро и подготвен“.

 Гарсија предупредувашеа дека ќе ја подобри својата борба во 2015 година. Црниот појас од Алијанс го доби со победи со клуч сите пет противнички.

„Се борев со поинаква стратегија од вообичаената. Бев фокусирана, а поминав низ тешки моменти во една од средбите. Останав опуштена. Имав траума, но успеав да се фокусирам и да ја изолирам болката во коленото. Ви благодарам на Боже за овој ден“.

 Сите резултати тука:http://www.bjjheroes.com/bjj-news/2015-european-bjj-open-results.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО