Форца пред Металург и Ронин „Гази Баба опен 2015“!

Gazi ba ba forca prva

Каратистите на Форца од Скопје денес беа најуспешни на Меѓународниот турнир „Гази Баба опен 2015“ што се одржа во Скопје во организација на КК Тигар so 13 златни, 7 сребрени и 14 бронзени медали.

Златни медали кај екипата на Форца освоија: Сухејб Весели, Арта Буши, Јусра Адеми, Јон Дардишта, Зубејр Адеми, Абдурахман Идризи, Мевлуд Мемеди, Верона Ајдини и Фатмир Демири. Gazi baba Todor nedelkovski

Екипата на Металург од Скопје е втора (8-3-3), а Ронин од Прилеп трет (6-5-5), потоа следуваат Макпетрол (6-3-2), Дарис-Бугарија (5-3-5) итн.

Gazi baba ronin

Најуспешни клубови на „Гази Баба опен 2015“ по број на освоени медали.

На турнирот учествуваа 495 натпреварувачи од девет земји, односно 63 клуба, од Македонија, Украина, Романија, Бугарија, Албанија, Косово, Словенија, Црна Гора и Србија.

Се прикажаа интересни борби, особено во повзрасните категории, и кај мажите и кај жените, како меѓу Сара Крстевска и Ангела Мојсовска, или настапот на Абдурахаман Идризи во кати, кој го победи второпласираниот од Европксо првенство и првакот на Црна Гора, па Алексанадар Неделковски, Димитар Јакимов итн.

Сите резултати од „Гази Баба опен 2015“.

ipon.mk/В.Д.
Gazi baba open 2015 borba zeni

Gazi baba open proglasuvanje so Dzigi

Gazi Baba open proglasuvanje Dimitar Jakimovski

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО