Фјури: Само јас стојам на патот на Усик кон целосна доминација

Тајсон Фјури даде една од своите ретки цивилизирани изјави за Aлександaр Усик, признавајќи дека Украинецот успешно ги поминал сите големи имиња на британскиот бокс, а сега единствена пречка за неговата доминација е токму „Џипси Кинг“.

„Само јас му стојам на патот до целосна доминација во Европа. Ги победи сите Британци – Чисора, Џошуа, Дубоа. Јас сум единствениот што остана. Сега ќе мора да ги извади долгите пушки. Ако ме победи, а нема, нема ништо друго пред него за целосна доминација“, рече Фјури за Бокс сцена.

Александар Усик веќе еднаш стигна до неприкосновената титула во полутешка категорија, а сега во тешка категорија му недостасува само појасот на ВБЦ за да ја комплетира својата колекција. На 17-ти февруари ќе ја добие таа можност, па останува да видиме дали тоа е можно или не.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО