Фејзулаи, Митров, Назифов, Димитров и Латифи победници на турнирот во Просениково

Вчера во Просениково, Струмица, се организира турнир во пеливанско борење  по 15-годишна пауза на кој учествуваа познати имиња како како Митров, Фејзулахи, Басри и многу други.

Но, голем впечаток остави најмладиот талентиран пеливан Џихад Латифи во стилот на Дејан Митров, кој се гледа како наследник на татко му Џезаир Латифи.

Од друга страна, посетеноста беше голема.

Победници на турнирот се:

1-ва категорија Увејес Фејзулаи

2-ра кат. Дејан Митров

3.кат. Фадил Назифов

4.кат. Стефан Димитров

5.кат. Џихад Латифи

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО