Федор Емилијаненко се надева на божјата волја за победа на Белатор

Поранешниот шампион на Прајд во тешка категорија, очекува да се сретне со повеќе борци, меѓу кои и Френк Мир и Рој Нелсон, на претстојниот турнир Белатор 2018 година.

„Френк Мир е еден од нив, ако Божјата волја е една, ќе се борам со тројца, сфаќам дека со текот на времето, моите противници имаа можност да ме проучат, па морам да се прилагодувам. Постојано треба да учам нешто ново и поинакво“.

Емелијаненко (36-5, 1 НЦ) наполни 41 година во септември, а во последната средба доживеа пораз со техничка нокаут од Мет Митрион. Се чини дека во следните средби со потешкотии ќе се бори со најдобрите борци во кафезот.

Можеби причината е што повеќе не користи стероиди, како што го обвини Мајкл Биспинг.

Засега нема објавено датуми за турнирот на Белатор, но првите мечевии се очекуваат на почетокот на следната година.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО