Федор Емелијаненко: Андерсон зададе забранет удар, а потоа се радуваше

209

Федор Емелијаненко не се согласува со критиките што му ги упати Кори Андерсон.

Пред една недела Андерсон и Вадим Немков се бореа во Калифорнија. Нивната битка беше финалето на турнирот во полутешка категорија. Залогот беше еден милион долари, како и појасот на руската ММА ѕвезда.

За жал, мечот беше прекинат во последните секунди од 3.рунда. Андерсон го удри Вадим во глава и средбата беше прогласена за неважечка. Кори очекуваше да биде прогласен за победник, но тоа не се случи.

Во неодамнешното интервју за американските медиуми Андерсон го критикуваше Федор и рече дека не се грижи за угледот на легендата. Федор беше во аголот на Немков и му даваше совети во битката. Емелијаненко реши да му одговори на Андерсон и рече:

„По борбата не се ни приближивме доволно за да разговараме. А ако било несреќен случај, удар во глава, тогаш признај дека овој инцидент е ваша вина затоа што сте извеле забранета техника.

Зошто се радуваш и се однесуваш така? По борбата, Андерсон изрази незадоволство од резултатот, кој беше објавен. По средбата му гестикулирав дека упатил забранет удар со глава.

И дури тогаш Кори отиде кај Вадим, му подаде рака и рече дека тоа е негов фаул. Се ракувавме и се разделивме“, изјави Емелијаненко за руските медиуми.

Белатор најверојатно налето ќе направи реванш меѓу Андерсон и Немков.