Ерол Спенс и Теренс Крафорд го минаа мерењето

Ерол Спенс Јуниор и Теренс Крафорд ја минаа последната пречка пред една од најочекуваните борби во боксот.

Двајцата шампиони во полусредна категорија стапнаа на вагата и ја официјализираа нивната борба. Спенс се закова 66,67 килограми, а Крафорд 66,56 килограми. Спенс и Крафорд ќе се соочат во многу очекуваната борба во Т-Мобиле арената, Лас Вегас.

Победникот ќе биде првиот неприкосновен шампион во полусредна категорија во ерата на боксот со четири појаси. Спенс (33) е шампион на ВБЦ, ВБА и ИБФ во полусредна категорија. Крафорд (35) е шампион на ВБО во полусредна категорија.

Ерол Спенс – 66,67 килограми.

Теренс Крафорд – 66,56 килограми.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО