Погледнете зошто треба да избегнувате улични тепачки (ВИДЕО)

Последните денови на социјалните мрежи стана популарно видео кое ни прикажува улична тепачка.

На видеото се гледа како црн маж му удира главата на противникот од земја. За среќа, ова се случува на трева и нема сериозни последици за другиот човек. Ова уште еднаш ни покажува дека тепачката на улица не е добра идеја, бидејќи недостигаат правила и безбедност во такви ситуации.

Борбите во реалниот живот се поопасни од професионалните боречки спортови како што се мешаните боречки вештини и боксот. Додека регулираните спортови имаат строги правила и безбедносни мерки за да се спречат сериозни повреди, нерегулираните борби немаат такви ограничувања.

Учесниците може да дејствуваат диво без да се грижат за нивната безбедност или безбедноста на другите, што ќе резултира со потенцијално опасности по животот.

Погледнете го видеото кое уште еднаш докажува дека најдобро е да не се впуштате во улични тепачки:

https://twitter.com/FightFeedDD/status/1684714587289980928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1684714587289980928%7Ctwgr%5Ed1032cc8dcc7bc165096b26f93bc9a07e35e52af%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FFightFeedDD%2Fstatus%2F1684714587289980928image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО