Четири медали за борачите на Шкупи на Балканските игри во Јалова-Турција

БК Шкупи ја претставуваше Македонија на Балканските игри за детско борење во Јалова, Турција, каде што освоија 4 медали – 2 златни и 2 сребрени. Македонија во вкупниот пласман е трета.

Медалите ги освоија Нашиот клуб ќе биде претставен со можности:

1.Харун Мемеди (30 кг) златен
2.Заим Заими (42 кг)
3.Абдулазиз Азизи (42 кг)
4.Илхан Муртези (52 кг) златен

Тренерот Бунјамин Ебипи е задоволен од настапот на неговите борачи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО