Ентони Џошуа: Знам за што сум способен и ќе го разобличам Руиз (ВИДЕО)

32

Поранешниот шампион во тешка категорија Ентони Џошуа е подготвен да си го врати појасот. Тој ќе се сретне со шампионот Енди Руиз на 7 декември во Саудиска Арабија. Во јуни, Руиз го 4 пати го прати во нокадаун и го победи со технички нокаут во 7-тата рунда. Но, сега поранешниот шампион е гладен и сака да си го врати појасот.

Веќе се соочија на првата прес-конференција пред борбата што се одржа пред неколку часа во Саудиска Арабија. Битката е исклучително важна за Џошуа, кој верува во својата победа и тврди дека ќе го разобличи Руиз:

„Знам некои работи што ги поседува и ги знам неговите слабости. Треба да го разобличам малку повеќе. Знам за што сум способен и знам што може да направи Руиз. Требаше да одам помудро во првата битка, откако го соборив.

Сега повторно се сретнав со него „очи в очи“ и потсвесно часовникот удираи почнувам сè повеќе да размислувам за борбата. Знам кој е влогот во средбата и ќе го разобличам“.

https://twitter.com/bxngconnoisseur/status/1169295055632392192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fboks-novini%2Fanthony-joshua-znam-na-kakvo-sam-sposoben-i-shte-razoblicha-ruiz