Еди Херн: Вистинска лудост е да го правам мечот Џошуа-Поветкин

77

Британскиот промотор Еди Херн смета дека е вистинска лудост претстојната борба меѓу Ентони Џошуа и Александар Поветкин. Според него, овој потег е многу ризичен и може да го спречи одржувањето на супердвубојот против Дионтеј Вајлдер.

„Светската боксерска асоцијација (ВБА) сака овој меч да се одржи. И Ентони има желба да ги брани појасите. Има ризик “, вели Херн.

Херн е свесен дека средбата со Вајлдер ќе донесе неколку пати поголеми приходи поради интересот на американските телевизии.

https://youtu.be/fFkdzTMPdGk

.