Џудо репрезентативецот Христијан Глигороски ќе настапи на ЕСОФ во Словачка

192

Македонскиот џудо репрезентативец Христијан Глигороски од денес до 30 јули ќе настапи на Европскиот младински олимписки фестивал (ЕСОФ) 2022, во Банска Бистрица, Словачка.

Џудо борбите започнуваат на 26 јули во вторник.

Глигороски го предводи спортскиот директор на ЏФМ и негов тренер Ѓорѓија Стојанов.