Џо Џојс: Ќе ги разбијам Тајсон Фјури и Александар Усик

Џо Џојс се насочи кон борбата против победникот од судирот Тајсон Фјури-Александар Усик, доколку на крајот се случи таква борба.

„Не ми пречи да одам против некој од нив, но Фјури е поголемата борба. Ќе ги скршам и двете. Уверен сум во моите способности и мислам дека ќе биде одлична борба, без разлика против кого е. Сепак, повеќе ми се допаѓа борба со Фјури. Можеш ли да замислиш? „Неспорно“ звучи добро. „Непоразен, неприкосновен, можеби“, изјави Џојс за Скај спорт.

Сепак, Џојс има противник од рангот Жилеј Жан. Ќе се борат на 15 април на „островот“. Кинезот апсолутно не е човек за потценување, а ако Џо навистина сака да го добие своја шанса за шампионските појаси, не треба да отстапува ниту една секунда.

Фјури и Усик, пак, продолжуваат да разговараат за нивната средба, која се чинеше дека почна да ги вознемирува љубителите на боксот наместо да создава возбуда.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО