Државните првенства во карате и џудо без публика

90

Државните првенства во карате за деца и џудо за пионери и сениори ќе се одржат без публика по препорака на Министерството за Здравство спортските натпревари да се одржуваат без присуство на публика заради состојбите за заштита и превенција од коронавирусот.

Државното првенство за деца во карате се одржува утре во Скопје во населабата Методија Андонов – Ченто, додека во недела во ќе се одржат Државните првенства за пионери и сениори. Се очекува присуство од околу 150 џудисти од сите клубови.