Дргана Манговска со бронза на Балканското првенство

Драгана Манговска го освои третиот бронзен медал за Македонија на Балканското карате првенство за сениори во Чачак, Србија.

Моника Пендаровска (-55 кг) и Горан Николовски (-60 кг) се петопласирани.

Вчера Ангела Мојсовска и Давид Петков освоија бронзи.

Резултати
50 кг
Драгана Манговска – Катарина Цокановиќ (Србија) 7-0
Драгана Манговска – Славка Петровиќ (Србија) 4-6
За бронза
Драгана Манговска – Кристина Свиленова (Бугарија) 4-2

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО