Добар настап на боксерите на Опен Балкан, Мамутовски и Рустемовски во финалето на Младинската златна ракавица

Добар настап на боксерите на Опен Балкан во Краљево, Србија, а Бајрам Мамутовски и Ардијан Рустеновски ќе се борат во финалето на Mладинскaта златна ракавица треба да се направи вечерва.

Опен Балкан:

Кадети

42 кг Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) – Лука Лазиќ (Вождовац) 5-0
63 кг Матеј Батковски (Алексо Огенонвски) – Велјко Диниќ (Професионалац) 5-0 бб

Јуниори

44 кг Илија Ѓоргиев (Пелистерски јунак) – Теодор Јосиевиќ (КШ 037) 3-2
57 кг Синиша Талевски (Пелистерски јунак) – Сергеј Мирковиќ (КШ 037) 0-5
63 кг Димитар Ѓорески (Алексо Огненовски) – Стефан Врбиќ (Слобода УЕ) 5-0

Сениори

63,5 кг Ружди Рустемовски (Пелистерски јунак) – Радован Глигиќ (Вождовац) 5-0 ТКО Р2

Ален Рустемовски од Пелистерски јунак (2004 г. / 57-60 кг), Петар Трајчевски од Алексо Огненовски (2010 г. / 42 кг)  останаа без противници.

Бајрам Мамутовски (2006 г. / 48 кг) и Ардијан Рустемовски (2006 г. / 57 кг) утре против боксери од Србија ќе настапат во финалето на Младинската златна ракавица.

48 кг Бајрам Мамутовски – Никола Максимовиќ (Србија)

57 кг Ардијан Рустемовски – Адмир Камесничанин (Србија)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО