Дионтеј Вајлдер: Усик е премал за Тајсон Фјури

Поранешниот шампион на ВБЦ во тешка категорија, Дионтеј Вајлдер, ги сподели своите размислувања за можна борба меѓу Тајсон Фјури и Александар Усик.

Минатиот викенд во Саудиска Арабија, Усик ги одбрани титулите во тешка категорија со втората победа над Ентони Џошуа. Александар е на чекор до величина и може да стане неприкосновен шампион и во тешка категорија. Тој веќе еднаш беше тоа во полутешка категорија.

Само Тајсон стои на патот на легендарниот статус за Усик. Вајлдер веќе се бореше со Фјури во 3 борби. Дионтеј загуби 2 од борбите со нокаут, а една од нив беше нерешена. Дионтеј знае што може да направи Фјури и сподели дека е преголем за Усик.

„Мислам дека Фјури ќе биде преголем за него. Тој само ја користи својата големина. Ми се чини дека Усик е премногу мал.

Ова е мојот став за таква борба. Мислам дека Усик исто така има проблеми со издржливоста. Сведок на тоа во неговата борба со Џошуа.

Ако самиот Ентони имаше доволно издржливост, резултатот веројатно ќе беше поинаков“, рече Вајлдер на каналот ESNEWS на Јутјуб.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО