Џон Вејн Хибeрт победи со сомнителен нокаут (ВИДЕО)

Dzon Vejn

Меѓународната гала вечер во Лондон во професионалниот бокс имаше оспоруван меч и успех на 31-годишниот Џон Вејн Хибeрт против 10 години помладиот Томи Мартин. Победата на Хибeрт му ја донесе титулата на Комонвелтот во суперлесна категорија.

Во 12-те рунди мечот беше со надмоќ на Трампа, додека во последната Мартин не се сруши на подот по серијата на Хиборт. Судијата почна да му одбројува и тој застана на нозе на 9, иако не даваше знак дека е неспособен да продолжи.

Dzon Vejn 2

Потоа Мартин објасни дека точно не го слушнал одбројувањето на судијата. Победникот Хибeрт водеше и на поени, па и да не беше нокаутот, најверојатно, пак ќе победеше.

https://youtu.be/b4vg5I06AeM

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО