Џиу џицу: „Осенсеи“ со повеќе медали од „Дан кју“ на „Скопје опен 2014“

Dan kkju

На меѓународниот џиу џица турнир „Скопје опен 2014“ претставниците од нашите клубови остварија добри резултати. Така клубот „Осенсеи“ од Штип во сите категории (возрасни и тежински) освои 14 медали (3 златни, 5 сребрени, 6 бронзени), „Дан кју“ 9 (2-3-4) и „Ипон“ од Скопје (1-2-1).

osensei stip

Од Македонсата џиу-џица федерација велат дека се остварени очекувањата на стручните штабови на клубовите, бидејќи во 90 отсто во категориите имало од 4 до 5 борци, па затоа се задоволни од остварените резултати.

На неколку борци ова им било прв турнир, затоа постои оправдана надеж дека ова за нив е позитивно и убаво искуство, а во иднина се очекуваат медали од овие натпреварувачи.

ipon na ziu xicu

Деца -25 кг                                                                                                                Деца -30 кг

1.Станислав Грпов – ОСЕНСЕИ Македонија                            1.Андреја Голиќ – МОРНАР Ц.Гора

2.Сергеј Буниц – СРПСКА Р.Српска                                              2.Роберт Блажев – ДАН-КЈУ Македонија

3.Тома Митровиќ – НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                        3.Данил Николиски – ОСЕНСЕИ Македонија

Деца-жени -25 кг

1.Елена Стојановиц – МОРНАР Ц.Гора

Пионер -30 кг                                                                                                        Пионери -36 кг

1.Никола Петровиц-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                      1.Ѓорге Радовановиќ-МОРНАР Ц.Гора

2.Волен Стојанов-ДИНАМО Бугарија                                          2.Урош Михајловиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија

3.Јован Сеховац-СРПСКА Р.Српска                                               3.Иван-Александар Христов-ДИНАМО Бугарија

Пионери -42 кг                                                                                                      Пионери -50 кг

1.Огнјен Глисиќ-СРПСКА Р.Српска                                           1.Стефан Буниќ – СРПСКА Р.Српска

2.Чедомир Савиќ-ХЕАИН ДО ТЕМЕРИН Србија                 2.Мартин Тошев – ОСЕНСЕИ Македонија

3.Христијан Павлов-ОСЕНСЕИ Македонија

Пионери +50                                                                                                           Пионерки -34 кг

1.Ненад Антиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                             1.Милица Зерадјанин-ХЕИАН ДО ТЕМЕРИН

2.Корхан Јилмаз-Џу-џитсу Турција                                           2.Мила Трифонова – ДИНАМО Бугарија

3.Мартина Михајлова – ДИНАМО Бугарија

Пионерки -48 кг                                                                                               Пионерки +48 кг

1.Ивана Бујањак СРПСКА Р.Српска                                            1.Басак Маскар – ју јитсу Турција

2.Ева Димитрова – ОСЕНСЕИ Македонија

Постари пионери -41 кг                                                                                   Постари пионери –45 кг

1.Ивелин Стојанов-ДИНАМО Бугарија                                     1.Даниел Дамјановиќ-СРПСКА Р.Српска

2.Резарт Хисени-ИПОН Македонија                                          2.Петра Јовановиќ-МОРНАР Ц.Гора

3.Стефан Михајловиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                  3.Андреј Димитров-ДАН КЈУ Македонија

Постари пионери -50 кг                                                                     Постари пионери -55 кг

1.Хамза Јасари – ИПОН Македонија                                1.Дејан Голијан – СРПСКА Р.Српска

2.Давор Бујак – СРПСКА Р.Српска                                       2.Јован Митровиц-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија

3.Армен Ебипи – ИПОН Македонија

Постари пионери -60 кг                                                                        Постари пионери +60 кг

1.Милош Кузмановиќ – СРПСКА Р.Српска                     1.Мартин Павловиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија

2.Ангел Ангелов-ИПОН Македонија                                2.Јован Јовановиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија

3.Ѓорги Тошев – ОСЕНСЕИ Македонија

 

Постари пионерки -57 кг                                                      Постари пионерки -57 кг

1.Ивана Василева-ОСЕНСЕИ Македонија  1.Катерина Ивановиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ

2.Нина Ташкова-ОСЕНСЕИ Македонија      2.Бојана Јованова – ОСЕНСЕИ Македонија

3.Мина Петровиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија

 

Кадети -60 кг                                                                                                                     Кадети -66 г

1.Иван Трпковски – ДАН КЈУ Македонија                                        1.Иван Дела Цроце – СТУДЕНТ Србија

2.Емрехан Хекимоглу-Џу-џитсу Турција                                            2.Никола Бошковски-ДАН КЈУ Македонија

3.Александар Трајковски-ДАН КЈУ Македонија                            3.Иван Трпковски-ДАН КЈУ Македонија

 

Кадети – 81кг                                                                                                                        Кадети +81 кг

1.Филип Трајковиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                                 1.Александар Џукелиќ-СРПСКА Р.Српска

2.Душан ЛазаревиЌ-НиФ АЛЕКСИНАЦ Србија                                2.Мурат Тур – Џу џитсу Турција

3.Ристе Ристовски – ДАН КЈУ Македонија

 

Кадетки -57 кг                                                                                                                       Кадетки +70 кг

1.Благица Нофитова-ОСЕНСЕИ Македонија                                         1.Миа Елек – СРПСКА Р.Српска

2.Еце Маскар-Џу џитсу Турција                                                                    2.Мелек Туран -Џу џитсу Турција

3.Сања Василева-ОСЕНСЕИ Македонија

Јуниори -62 кг                                                                                                                       Јуниори -77 кг

1.Владица Ранџеловиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ                                           1.Ристе Ристовски-ДАН КЈУ Македонија

2.Иван Трпковски-ДАН КЈУ Македонија                                               2.Бунјамин Сари-Џу џитцу Турција

Сениори -69 кг                                                                                                                     Сениори -77 кг

1.Дејан Блазевиќ-СРПСКА Р.Српска                                                         1.Даниел Блажиќ – СРПСКА Р.Српска

2.Александар Антониевски-ОСЕНСЕИ                                                    2.Вид Крешник – АДК МАРИБОР Словенија

3.Кирил Иванов – ОСЕНСЕИ Македонија

Сениори -85 кг                                                                                                             Сениори -94 кг

1.Борислав Милојевиќ-НиФ АЛЕКСИНАЦ                                           1.Горан Мусиќ-БУДВА Ц.Гора

2.Гултекин Аслан-Џу џитсу Турција                                                         2.Милија Мијаиловиќ-САЈ Србија

3.Мерт Полат – ју јитсу Турција                                                                   3.Владимир Доневски-ОСЕНСЕИ

Сениори +94 кг                                                                                                                Сениорки +70

1.Марко Вујашевиќ-САЈ Србија                                                                   1.Дерџа Дортлемез-Џју џитсу Турција

2.Милија Мијаиловиќ-САЈ Србија

3.Умит Аван-Џу џитсу Турција

Дуо

1.Лазар Вукчевиќ/Јована Вукчевиќ-МОРНАР Ц.Гора

2.Ана Радановиќ/Анастасија Бајиќ-МОРНАР Ц.Гора

3.Мазлум Кибар/Расим Севен- Џу џитсу Турција

Дуо пионери микс

1.Лазар Дукчевиќ/Јована Вукчевиќ-МОРНАР Ц.Гора

Дуо пионерки

1.Ана Радановиќ/Анастасија Бајиќ-МОРНАР Ц.Гора

Дуо сениори

1.Мазлум Кибар/Расим Севен -Џју џитсу Турција

2.Јасин Карпузчу/Левент Авчи -Џју џитсу Турција

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО