Девојките на „7 Мај“ максимално успешни на Изборните првенства за јуниори и пионери

121

На Изборните првенства во јуниорска и пионерска конкуренција вчера во Скопје борачите на „7 Мај“ имаше 9 пласмани од 9 девојчиња и прво место екипно во женска конкуренција.

Пласмани:
36 кг
1.Викторија Стојаноска
2.Ивона Мицеска
3.Деспина Богеска

– 41 кг
3.Михаела Богеска

-50 кг
2.Христина Велеска
3.Оливера Мицеска
3.Михаела Тодороска

-54 кг
2.Елеонора Темелковска

-65 кг
1.Барбара Стојкоска