Дејан Митровски-Урко се сретна со претседателот на ВАКО за ЕП во Скопје

661

На денешниот состанок на претседателот на ВАКО/WAKO, Борсилав Пелевиќ и Рој Бејкер, вршител на должноста претседател, со претседателот на Кик бокс федерцијата на Македонија, Дејан Митровски – Урко, во  Белград се зборуваше за Европското првенство за кадети и јуниори кое треба да се одржи од 2 до 10 септември во Скопје оваа година.

Челниците на ВАКО биле загрижени од политичката ситуација во нашата земја, но пртеседателот Митровски дал уверувања дека нема никакви проблеми за оддржување на првенството, зад штозастанале и надлежните институции во нашата земја како МОК и АМС.

Конечно одлука ќе биде доднесена на состанокот на Одборот на директори во Инсбрук, Австрија Класик.

Ова бече меморијален ден за почесениот претседател на ВАКО, Енио Фалсони.

Ipon.mk/В.Д.