Дастин Пориер и Чарлс Оливеира продадоа 500 илјади ППГ-а

Последниот голем настан на УФЦ во 2021 година продаде 500.000 платени прегледи. Настанот УФЦ 269 во Лас Вегас го водеше битката меѓу Дастин Пориер и Чарлс Оливеира. Изгледа дека тоа беше уште една одлична вечер за УФЦ во однос на приходите.

Целата борбена карта беше полна со многу возбудливи битки и диви авантури. Можеби најшокантниот момент на настанот дојде со љубезната асистенција на Хулијана Пења, која ја победи Аманда Нунеш во главната битка. Оливеира, од своја страна, успеа да го победи Дастин Пориер и да ја одбрани титулата во лесна категорија.

Не е познато како УФЦ 270 се справува со поскапувањето на ППГ, бидејќи претседателот Дана Вајт не присуствуваше на прес-конференцијата по борбата за да разговара за деловните трендови на промоцијата.

Како и да е, неодамнешниот пораст на цената на ППГ на 74,99 долари може да влијае на нивниот бизнис во 2022 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО