Даријан Павлев и Садије Дура извојуваа по една победа за  Македонија на ЕП во Капошвар

Даријан Павлев и Садије Дура извојуваа по една победа за  Македонија на Европското првенство во У-15 во Капошвар, Унгарија. Дура се бореше и во репасажот, но загуби.

Некои од нашите борачи имаат шанса за борби во репасажот.

Резултати на ЕП:

44 кг Дардан Бела – Сергеј Камбур (Молдавија)
48 кг Мердијан Џелили Виктор Вдови (Молдавија) 2-14
52 кг Марио Ананиев – Баинсангур Осамев (незавизен) 0-10

57 кг
Даријан Павлев – Јанис Руицис (Латвија) 10-3
Даријан Павлев – Михал Мациук (Полска) 2-13

68 кг Зоран Шоров – Николај Силаџи (Словачка) 0-11
75 кг Јован Стефанов – Александар Бјелски (Полска) 0-10

Жени
42 кг Ангела Трајкоска – Ката Пуштаи (Унгарија) 5-11

46 кг
Садије Дура – Денисе Касалијано (Италија) 2-13
Садије Дура – Марија Житовоз (Унгарија) 0-12
Репасаж
Садије Дура – Дајана Стојчева (Бугарија) 0-10

58 кг Тамара Цветкоска – Грета Усинович (Литванија) 3-8

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО