Дана Вајт: Израел Адесања може да му каже „не*ро“ на Ду Плесис

Дана Вајт не се грижи за расното непријателство меѓу Израел Адесања и Дрикус ду Плесис.

Ривалството меѓу Адесања и Ду Плесис ескалира во изминатите неколку месеци. Дрикус ги кажа своите намери изразувајќи желба да стане првиот шампион на УФЦ кој живее и тренира во Африка.

Тензијата меѓу двајцата се засили на УФЦ 290 кога Ду Плесис го нокаутира Роберт Витакер. Ду Плесис заслужи шанса за титулата и поради тоа Адесања влезе во кафезот за да се соочи со Ду Плесис.

Адесања почна да го нарекува Ду Плесис црнец и му се закани дека лесно ќе го победи. Многу луѓе беа вознемирени од расните навреди на Адесања, но Дана Вајт го бранеше.

„Какви беа расните нијанси? Адесања е црнец, добро тој е црн. Кој се грижи ? Не ми е грижа за расната тензија меѓу Адесања и Ду Плесис. Тоа е работата.

Израел Адесања може да каже што сака. Кој се грижи ? Зошто луѓето се жалат на ова?“, изјави Вајт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО