Дана Вајт: Хасбула против Абдурозик на УФЦ 278

Дана Вајт ја објави најголемата борба во историјата на ММА. Средбата меѓу интернет ѕвездите Хасбула и Абдурозик ќе се одржи под закрила на УФЦ. Според Вајт, борбата ќе биде дел од УФЦ 278 на 20 август.

Хасбула и Абдурозик станаа познати во мај 2021 година. Во тоа време за нив се бореше чеченскиот блогер Ашаб Тамаев. Заедничко им е тоа што страдаат од ретка болест која ги спречува нормално да се развиваат.

Хасбула и Абдурозик имаат 19 години, но сепак изгледаат како да имаат 5 години. Тамаев ги соочи на прес-конференција која собра повеќе од 16 милиони прегледи. Така, двајцата млади станаа попознати од 90 отсто од борците, а не се пресметале.

Во интервју за американските медиуми Вајт изјави дека Хасбула и Абдурозик се среќаваат на УФЦ 278. За жал, ова е шега и мала е веројатноста таква борба. Абдурозик бил подготвен да се бори, но Хасбула одбил бидејќи татко му го забранил тоа.

Малку подоцна, Хабиб Нурмагомедов откри дека анонимен бизнисмен му дал 1 милион долари на Хасбула за да не се бори. Ако двајцата млади размислат, во иднина од таква битка можат да заработат многу пари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО