Дана Вајт ги избра најдобрите во ММА

Многу луѓе се расправаат за тоа кои борци се најголеми во историјата на ММА. Секој има различно мислење и тешко е да се каже со сигурност кој е најголем, затоа што се многу.

Секој борец е посебен на свој начин и тоа го прави овој избор уште потежок. Постојат многу критериуми според кои можеме да ги наведеме најголемите имиња во ММА, но лице кое не е случајно се вклучува во неговите избори.

Дана Вајт, кој долги години е претседател на УФЦ, ја реши оваа загатка и сигурно ќе бидете изненадени. Ако очекувате да ги видите имињата на Андерсон Силва и Жорж Сент Пјер, тогаш ќе бидете разочарани.

Ова се најголемите според претседателот на УФЦ:

„Ако зборуваме за планината Рашмор во ММА, тогаш треба да го вклучиме и Ројс Грејси. Би било лудост да не е на оваа листа. И Аманда Нунеш мора да биде таму. Таа е најголема во историјата на женското ММА. Другите двајца се тежок избор. Ќе мора да го одберам Џон Џонс.

Ова момче нема пораз и е неверојатно, затоа што малкумина остануваат непоразени. Видовме што направи во неговиот личен живот, но и покрај тоа сè победува во кафезот. Како број 4, претпоставувам дека треба да биде Чак Лидл. Тој беше голема ѕвезда во своевремено. Тој беше огромна ѕвезда и беше наш најплатен борец“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО