Дан кју и Осенсеи освоија 13 медали на „Мимоза опен 2017“- Херцег Нови (ФОТО)

Натпреварувачите Дан-кју и Осенсеи на Меѓународниот џиу џица турнир „Мимоза опен 2017“ во Херцег Нови-Црна Гора, освоија 13 медали – 5 златни, 3 сребрени и 5 бронзени.

Медали освоија:
Кристијан Костов – златен медал кадети -60 кг
Ивана Василева – златен медал, кадетки -57кг
Христијан Јованов – златен медал, кадети -81кг
Ева Димитрова – златен медал, пионирки -48 кг
Катерина Ацевска – златен медал ст.пионерки +63
Калин Кирковски – сребрен медал, мл.пионери -42
Филип Денков – сребрен медал, пионири +42 кг
Данил Николиски – сребрен медал, пионири -38 кг
Станислав Грпов – бронзен медал, пионири -38 кг
Дарко Стојановски – бронзен медал, деца +42
Давид Дамовски – бронзен медал, мл.пиоенри +52
Јаким Колевски – бронзен медал, деца -34
Зоран Колевски – бронзен медал, деца -27.

Македонската џиу џицу федерацијата по обичај избира борец на турнирот, а тоа овој пат е Кристијан Костов. Тој покрај двете победи за златен медал во категоријата имаше и две победи во рамките на Јадранската лига.

Тимот на Осенсеи Балекс настапи во Јадранската џиу џицу лига и покажа доста храбри борби во ова квалитетно натпреварување.
Осенсеи Балекс настапи во состав: Христијан Јованов, Кристијан Костов, Кирил Иванов, Виктор Велинов и Дарко Герасимов.

Јадранска џиу џица лига – резултати: 
АДК Марибор – Осенсеи Балекс 3:3 (132-115)
НиФ Алексинац – Осенсеи Балекс 4:2 (89-21)
Панда Херцег Нови – Осенсеи Балекс 5:1 (146-24)

Три победи за нашиот тим, две забележа Кристијан Костов и една Виктор Велинов.

Од Федерацијата сопштуваат дека на 26 е Држаното првенство што ќе се одржи во Штип, а веднаш потоа турнирот на 1-2 април во Р.Словенија.

Ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО