Дамјан и Елена шампиони во борење на Австралија (Фото)

Шампиони на Австралија
Шампиони на Австралија

Дамјан и Елена Стојчевски од Сиднеј се новите шампиони на Австралија во борење за јуниори. Првенството се одржа во неделата во салата на универзитетот Викторија во Мелбурн.

Дамјан и Елена се брат и сестра кои нижат големи успеси во боречките вештини во Австралија. Досега имаат учествувано и на меѓународни натпревари. Заслугите за нивните успеси може да му се припишат и на нивниот татко Горјан Стојчевски. Тој е мајстор за боречки вештини и нивен ментор. Горјан по потекло е битолчанец а живее со семејството во Сиднеј.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО