Даглас Лима не го помина мерењето за Белатор 283

90

Поранешниот трикратен шампион на Белатор во полусредна категорија, Даглас Лима, не успеа да влезе во категоријата за претстојниот меч.

Бразилецот се соочува со Џејсон Џексон од Јамајка на главниот настан на Белатор 283 во раните утрински часови во сабота (по македонско време).

Јужноамериканецот, кој е во серија од три порази, не успеа да ја постигне границата од 77,5 килограми за борбата во полусредна категорија, бидејќи стрелката на мерењето застана 78,3 килограми. Додека 31-годишниот Џексон, кој победи на последните 5 средби, немаше проблеми со мерењето и беше точно во дозволените граници.

34-годишниот Лима не беше единствениот натпреварувач што ја загуби битката со вагата. Потешки од дозволеното беа и Кевин Боем и Марк Коутс, кои ќе учествуваат на два од подготвителните натпревари за нивните пресметки со Ахмед Магомедов и Џејлен Бејтс.

Ова се официјални резултати од мерењето од главната картичка на Белатор 283:

Даглас Лима (78,3 кг) – Џејсон Џексон (77,5 кг), полутешка
Сиднеј одметник (70,4 кг) – Тофик Мусаев (70,3 кг), лесна
Усман Нурмагомедов (70,3 кг) – Крис Гонзалес (70,7 кг), лесна
Лоренц Ларкин (77,4 кг) – Мухамед Берхамов (77,5 кг), полутешка
Дејвион Френклин (119,8 кг) – Марсело Голм (116,8 кг), тешка категорија