Бусеназ Сурменли ја освои првата олимписка титула за Турција во бокс

239

Бусеназ Сурменли и ја донесе првата олимписка титула на Турција во бокс за жени.

Сурменли во финалето на категоријата до 69 килограми во Токио триумфира над Хонг Гу од Кина со судиска одлука од 3-0.