Бронза за Нина Ташкова на „Балкан опен 2019“ во Романија

30

Нина Ташкова вчера се закити со бронзен медал на „Балкан опен 2019“ (Балканско првенство) во Букуреш – Романија, благодарејќи на победата над Романката Стоицан.

Ова е втор медал за Македонија по златото на Ацевска во категоријата до над 63 килограми во јуниорска конкуренција во борби за Светскиот куп.

Резултати

-63 кг У-21 борби

Нина Ташкова – Марија Стоицан (Романија) 15-15 – победа за Ташкова

Нина Ташкова – Марија Афиони (Грција) 5-19

Нина Ташкова – Настја Симчич (Словенија) 0-50