Братот на Дионтеј Вајлдер нокаутиран во Њујорк

200

Помладиот брат на Дионтеј Вајлдер е нокуатиран во Њујорк во воведниот дел од Турман – Лопез.

Марселос Вајлдер (3-1, 2 КО) беше изненадувачки нокаутиран во четвртата рунда од во мечотво  лесно-тешка категорија од Вилијам Дец (7-12, 3 КО).

Се чини дека 29-годишниот Вајлдер дека беше на пат до победата, но направи голема грешка кога ги спушти  рацете и се размава, со што остана отворен за противникот. Дец го уриваше со комбинација на удари, а сериозно затресениот Вајлдер не можеше да одговори на броеето и многу брзово рингот влезе докторот.

Помладиот Вајлдер веќе имаше договорена битка во Велика Британија следниот месец. На 23 февруари требаше да настапи во воведниот дел нанастанот Џејмс Де Гејл – Крис Јубенк Јуниор во Лондон.