Борење: 120 судии од целиот свет на семинар во Софија

Околу 120 судии од целиот свет ќе учествуваат на семинар на 24 и 25 март во Софија.

Практичните вежби ќе бидат во комплексот „Дијана“, а арбитрите ќе бидат сместени во хотелот „Рамадан“.

На семинарот ќе бидат разгледани резултатите од претходниот семинар во Франкфурт, Германија, и ќе се дискутираат правилата за борење, судењето, медицинските прашања, како и системот за натпревари.

Предавања ќе одржат проф. Д-р Тјунеман, Милорад Докманак, Перти Вехвилајнен и други.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО