Награда „13 Ноември“: Боречките спортови доминираат во Скопје!

Site redica 13 noemvri 2015-11-12 13.27.30

Сојузот на спортови на Скопје денеска ги прогласи добитниците на наградата 13 Ноември, која се доделува по повод одбележувањето на денот на ослободувањето на главниот град. Со задоволство може да констатираме дека боречките спортови доминираа. Меѓу добитниците се Мартин Несторвски, Ненад Манојловски, Дејан Недев…

Site dobitnici na 13 noemvri 2015-11-12 13.28.34

Управниот одбор на Сојузот на спортови на Скопје наградата 13 Ноември ја додели во неколку категории.

borecki 13 noemvri 2015-11-12 13.10.34

Во категорија „Спортисти“ добитници се:

1.Мартин Несторовски (карате)

2.Дејан Недев (традиционално карате)

3.Ненад Манојловски (кик бокс).

Martin Mirce Cile na 13 noemvri 2015-11-12 13.29.52

Категорија „Тренери“:

1.Мирче Јанушевски (Карате клуб Металург)

2.Раул Гонзалес (Ракометен клуб Вардар).

bokseri na 13 noemvri 2015-11-12 13.33.31

Во категоријата „Тренери за работа со млади спортисти“:

1.Мирко Ристевски – Мице (бокс)

2.Ангел Наумовски (гимнастика).

Urko nenad Gjoko2015-11-12 13.31.51

Категорија „Спортски работници“:

1.Димче Јанковски (карате)

2.Павле Павлов (гимнастика)

3.Дејан Митровски – Урко (кик бокс).

Dimce Nase Vojo cile 2015-11-12 13.30.40

Категорија „Спонзор и јубилеј“

1.Пелистерка (спонзор на програмите на Сојузот на спортови на Скопје)

2.Сојуз на спортови на Скопје (Јубилеј 70 години постоење).

Категорија „Професори“:

1.Раде Илиевски (ОУ „Рајко Жинзифов“)

2.Горки Кондовски (спортска гимназија „М.Митевски-Брицо“).

 Категорија „Екипа“:

1.Ракометен клуб Вардар – мажи.

Категорија „Спортски работник за животно дело“:

1.Вортик Стефан Кналијан (планинарство)

2.Трифун Трифуновски (одбојка)

3.Војо Настевски (бокс).

Категорија „Спортски работник општественик“:

1.Васил Тупурковски.

Наградите се плакета изработена на дрво со постамент гравура и печатено признание.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО