Борец од 150 килограми се повреди обидувајќи се да биде атрактивен (ВИДЕО)

ММА е сцена која постојано се развива за изведување на сите видови подвизи.

Она што започна како серија турнири со прикажување на различни дисциплини и стилови на боречки вештини, спротивставени еден против друг, за да се види кој е најсилен, полека еволуираше во спорт во кој е доминиран од борби.

Во Романија, еден човек направи свој обид да ја промени борбата на мешаните боречки вештини. Константин Данила се соочи со легендата во супертешка категорија Александру Лунгу на главниот настан на Херои фајт лига 5: Бомбардери во Миовени.

Данила тежок 150 килограми ја внесе сета креативност со себе во кафезот, задавјќи низа удари од вретење врз неговиот несуден противник. Лунгу не успеа да удри ниту еден удар во оваа борба. За среќа на 48-годишниот поранешен натпреварувач Прајд и К-1, му се наместија работите.

Очигледно, Данила претера со својата атрактивна борба, која доведе до повреда. Нивната борба траеше помалку од 2 минути и Лунгу победи со ТКО и покрај тоа што не удри ниту еден удар во борбата.

Видео од она што не знаеме дали да ја наречеме борба:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО