Борче Ангелов и Берна Шерифовска ги завршија настапите на ЕП во Софија

259

Нашите репрезентативци Борче Ангелов и Берна Шерифовска се поразени во првите средби на Европското првенство за јуниори до 21 година во Софија, Бугарија, на кое почнува учествуваат рекорден број на натпреварувачи 415 од 43 држави.

Резултати
-73 кг – 33 натпреварувачи
Борче Ангелов – Килијан Окс (Германија) пораз со ипон

-57 кг – 36
Берна Шерифовска – Етери Липартелијани (Грузија) пораз со ипон

Ipon.mk