Борачите на Вардар на турнир во Самоков во грчко-римски стил

Во состав на репрезентацијата на Македонија на Меѓународниот турнир „Васил Сајменов” за У-15 во Самоков, Бугарија, учествуваат и борачите на Вардар во грчко-римски стил Лука Николов 62 кг, Филип Тодоров 68кг.

Вардарците извојуваа во две убедливи победи и еден пораз.

Филип Тодоров се најде во репасажот и повторно извојува победа, потоа се бореше за пласман од 3 до 5 место.

Пласман:

62кг Лука Николов 7 место (2 победи и 1 пораз)

68кг Филип Тодоров 5 место (3 победи и 2 порази)

Екипата ја водеа тренерот Штерјо Митров и тим лидерот Тони Стојановски.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО